10 millióval dotálja az Antpool az Ethereum Classicot – 14%-os emelkedés

-

Az Ethereum Classic 14%-ot emelkedett az Antpool kriptobányászcég 10 millió dolláros befektetését és Vitalik támogató megjegyzéseit követően.
Az Ethereum Classic, az Ethereum eredeti változata, szerda kora reggel hatalmas ralit produkál.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A 2016-os hírhedt DAO-hacket követően az Ethereum két blokkláncra szakadt: Az Ethereumra, amely ma a piaci kapitalizáció alapján második legnagyobb kriptopénz, és az Ethereum Classicra.


A DAO-hackről itt olvashattok bővebben:  Mi az az Ethereum Classic?


Az újonnan létrehozott lánc a jelenleg használt Ethereum-hálózat, a meghackelt lánc pedig Ethereum Classic néven működik tovább.
Fontos, hogy ez utóbbi értelemszerűen nem fog szeptemberben átállni a proof-of-stake (PoS) konszenzusmechanizmusra.
És mivel a PoS-re való áttérés gyakorlatilag feleslegessé tenné az Ethereum-bányászokat, most minden szem az Ethereum Classicra szegeződik (amely továbbra is a hagyományosabb bányászati mechanizmusokkal fog működni).
Az Antpool például nemrég jelentett be egy 10 millió dolláros befektetést az Ethereum Classicra (ETC) épülő minőségi projektek támogatására.
A Bitmain bányászati hardvergyártó által támogatott Antpool a harmadik legnagyobb Bitcoin bányászpool és a 14. legnagyobb Ethereum bányászpool a btc.com adatai szerint.
A Bitmain tegnapi World Digital Mining Summitján az Antpool vezérigazgatója, Leon Lv bejelentette, hogy támogatják az ETC-t, mivel az továbbra is proof-of-work (PoW) hálózatként működik.

„Támogassuk az ETC ökoszisztémát és inkubáljunk együtt kiváló minőségű PoW projekteket!” – tweetelte az Antpool szerda kora reggel.

Rali a bejelentés után

A bejelentés óta az ETC az elmúlt 24 órában nagyjából 14%-os ralit futott, és 27 dollár körüli tokenenkénti árfolyamon cserélt gazdát.
A mai óriási nyereség ellenére az ETC még mindig 84,62%-kal maradt el a 2021 májusában jegyzett 176,16 dolláros történelmi csúcsától a CoinMarketCap szerint.
Nem csak a Bitmain az, ami a két Ethereum-projekt közül a kisebbiknek is lendületet ad.
Július 21-én Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítója is kiterjesztette támogatását a projektre, „teljesen jó láncnak” és „az eredeti Ethereumnak” nevezve azt.
Hozzátette, hogy „ha szereted a proof of workot, akkor használd az Ethereum Classicot”.

Olvastad már? 8 év múlva 200 milliárd dolláros piac lehet az NFT

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!